2015. november 15., vasárnap

Magvető, Corvina, Athenaeum újdonságok

Görgey Gábor: A kivégzés éjszakája

A Corvina Kiadó tisztelettel meghívja Önt
Görgey Gábor
A kivégzés éjszakája
című könyvének bemutatójára.

Időpont: 2015. november 18. szerda, 16:30

Helyszín: Rózsavölgyi Szalon
Cím: 1052 Budapest, Szervita tér 5.

A szerzővel Tarján Tamás irodalomtörténész beszélget.
A könyvből felolvas: Bálint András


Görgey Gábor: A kivégzés éjszakája


„A történelmünkkel való kíméletlen szembenézés, önfelmentő szépítések és hazugságok nélkül, nem tartozik nemzeti erényeink közé. Ez a nemzet mindig hős vagy áldozat. Leginkább mindkettő. Az egyik legnagyobb történelmi hazugság, hogy Auschwitzhoz, az iparosított népirtáshoz semmi közünk. Ez a hazugság, pocsék szoborba öntve, szégyenszemre ott áll ma a Szabadság téren. Hirdetvén, hogy mi vagyunk az áldozat, nem tehetünk semmiről, 1944. március 19-én a hitleri hadak leigázták az országot, és mindaz, ami következett, az ő bűnük. Holott az ősbűn Horthy Magyarországán keresendő: élenjárók voltunk az első világháború után a numerus clausustól a három zsidótörvényig. És tovább. Mert Auschwitz sem volt elég. Az 1990-ben ránk zuhant szabadsággal meg kellett érnünk a szabaddá vált antiszemitizmus mocskos röneszanszát is! Ez a mozzanat az, amely élettörténetét rám testáló regényhősömet döntő elhatározásra készteti: megpróbál adósságot törleszteni egy önmarcangoló, fájdalmas vallomással. Így végre bekövetkezhet a mindig oly buzgón elmulasztott szembesülés, és feltárulnak az ősbűn elfeledett, pokoli stáció” – írja új regényéről a szerző, Görgey Gábor.

Megjelent!
Terjedelem: 168 oldal
Méret: 130 x 197 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 13 6325 8



 MAGVETŐ:

Hamarosan megjelenik Esterházy Péter
és Szüts Miklós közös kötete, A bűnös


Esterházy Péter - Szüts Miklós: A bűnös


Esterházy Péter - Szüts Miklós: A bűnös

„És akkor imigyen szóla egy égi hang: Most mi lesz.”
Néhány éve Szüts Miklós akvarell naplójegyzeteit látva mondta Esterházy Péter, „majd írok hozzájuk gyilkossági történeteket”.
Nem egészen így lett. A napló ott hevert az írónál, közben megjelent A kardozós változat, A Márk-változat és Az évek iszkolása.
Végül egyetlen gyilkosság története született meg, de az mindent überel.



Várható megjelenés: 2015. december 1.
Tervezett oldalszám: 80 oldal
Méret: 163 x 170
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 2690 Ft
ISBN: 978 963 14 3368 5



Athenaeum: 


Mészáros László
Sikerre születtem – Egy amerikai magyar vállalkozó útja a Szilícium-völgyig – és tovább
Hősünk alig tizenhét éves kamasz fiú volt, amikor 1956-ban egyedül, zsebében csupán egyetlen dollárral hajóra szállt Amerika partjai felé. Ma sikeres vállalkozó, akinek két hazája van, és szívügye, hogy mindkét nemzet fiataljainak útját egyengesse. Alapítványával, a MICE-szal hosszú évek óta azon munkálkodik, hogy a gyerekek felfedezhessék magukban a tehetséget és merjék a saját kezükbe venni életük irányítását.

Mészáros László memoárjában egy különleges férfi kalandokkal teli sorsa rajzolódik ki, aki egy pillanatra sem adta fel. A semmiből építette fel magát az Egyesült Államok leggazdagabb emberei közé, de soha nem feledte el, honnan indult. Története inspirációként szolgálhat mindenkinek, aki elhagyja az otthonát, hogy szerencsét próbáljon. Többek között volt ő is gyári munkás, szobafestő, laboratóriumi technikus... Aztán cégvezető lett, és nevéhez egy olyan komoly technológiai újítás fűződik, amely felkeltette egy nemzetközi óriásvállalat, az Intel figyelmét...

A sikertörténetek kedvelőinek, a számítástechnikai kulisszatitkok iránt érdeklődőknek, kivándorlóknak és geekeknek, és persze kezdő vállalkozóknak különösen ajánljuk a könyvet.
Mészáros László: Sikerre születtem

ISBN 978 963 293 470 9
Terjedelem: 320+ oldal
Méret: 124 x 183 mm
Kötés: Flexibilis
Ára: 3990 Ft
Megjelenés: 2015.11.20.
 A könyves blog ajánlja még:
Tömeges sms küldés mobilhálózatra - csoportos üzenet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése