2014. december 4., csütörtök

Új könyvek - Athenaeum

Kedves Olvasóink!


Szeretettel meghívjuk Önöket december 4-én 19 órára a Fészek Klubba (VII. kerület Kertész u. 36. Kellér-terem) Benedikty Béla Menon Club - A Teleki-merénylet című könyv bemutatójára. A szerzővel a kötetről Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó vezető szerkesztője fog beszélgetni.

A helyszínen a kötet kedvezménnyel megvásárolható lesz.
A belépés ingyenes!





Viola Szandra december 5-én 16 órától dedikálja Testreszabás című könyvét a Blaha Lujza téri Europeumban, az első emeleten, a Líra Könyvvásárban. A Testreszabás című mű fotográfiáit Nánási Pál készítette.

Az elomagazin.com így írt Szandráról és a kötetről:

„Viola Szandra nagyon extrém művészetet alkotott. A költőnő versei testekre írva jelennek meg hazánk egyik legismertebb fotósának képein, ily módon tehát a testiség, az irodalom és a fotóművészet különös elegyét képezik. Egyszerre adnak tehát mély lelki, és gyönyörű képi élményt. Érzékiek, mélyek, néha fájók, néha édesek. De mindenképpen teljesen rendhagyó kötetről van szó. Zavarba ejtenek és elbűvölnek. Ráébresztenek arra, hogy az igazán jó performanszra, a testiség igényes ábrázolására, és a versekre szüksége van a léleknek.”




Bűnugyi regények
Benedikty Béla
Menon Club - A Teleki-merénylet
A Menon Club nem átírja a történelmet – hanem kulcsot ad a megértéséhez

Benedikty Béla örvénylő történelmi regényt írt a világot mozgató láthatatlan erőkről, az államok kiszolgáltatottságáról, az államférfiak végzetéről és a civilizációnkat irányító titkos gondolatról.
Magyarország, 1941. A Trianon revízióját szem előtt tartó „vonakodó szövetséges” és a jugoszlávok „örök barátja” pengeélen táncolva próbál kívül maradni az Európát feldúló háborúból. Hiába, az ország miniszterelnöke, Teleki Pál öngyilkosságot követ el. De valóban öngyilkosság volt? És ha nem, ki állhatott a talán nem is igazán váratlan merénylet mögött? Kiváló hírszerzők (a titokzatos Menon Club tagjai) Európában és a Közel-Keleten nyomozva próbálták elhárítani a magyar állam vezetőit fenyegető veszélyt, miközben fényt derítettek a kontinens sorsát a háttérből irányító pénzemberek európai és közel-keleti terveire is.
Benedikty Béla: Menon Club - A Teleki-merénylet

ISBN 978 963 293 362 7
Oldalszám: 676 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Keménytábla, védőborítóval
Ára: 4490 Ft
Megjelenés: 2014.11.15.
E-könyvben is!



Viola Szandra
Testreszabás
„lennék én bármi, akármi / csak az nem, ami.”

Mitől lesz szép egy festmény, egy film, egy novella, egy arc, egy vers vagy éppen egy test? Mi a közös e sokféle szépben? Ezt a kötetet például szépnek tartom, tetszik benne az újdonság ereje, az, hogy tulajdonképpen egyedülálló a világon, tetszik pimaszsága, líraisága, erotikája és olykor fájdalmas tanulságai is. Érdekessége e testversfotóknak, hogy nemcsak a szövegek, hanem a fotók is metaforikusak, sokszorosan túlmutatnak önmagukon. Az egész kezdeményezést nagyon egyedinek találom. Szépségkirálynőként pontosan tudom, hogy a szépség önmagában nem elég. Az egyediség az, amitől valaki vagy valami ki tud ragyogni az átlagból. A könyv, amit most Ön a kezében tart igazán különleges, egyedi alkotás: olvasmány és fotóalbum egyszerre, érdemes vele megajándékozni önmagunkat és másokat.
Kulcsár Edina
Miss World Hungary 2014
Viola Szandra: Testreszabás

ISBN 978 963 293 395 5
Oldalszám: 40 oldal
Méret: 180 x 270 mm
Kötés: Keménytábla, védőborítóval
Ára: 2990 Ft
Megjelenés: 2014.11.14.

Ajánljuk még:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése